Arsenal krijgt penalty, maar kijk wat Aubameyang dan doet (Video)

Arsenal krijgt penalty, maar kijk wat Aubameyang dan doet (Video)
Donderdag 01 maart 2018 - 22:20   I  

Het was donderdag niet bepaald het avondje van Pierre-Emerick Aubameyang - en bij uitbreiding heel Arsenal. Halverwege keek de ploeg van Arsène Wenger al tegen een 0-3-achterstand aan. Na rust werd het er niet beter op.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Arsenal de bezoekers wat onder druk te zetten, en dat lukte nog ook. Toen Otamendi een overtreding beging op Mkhitaryan kreeg de thuisploeg zelfs een strafschop.

Winteraankoop Aubameyang zette zich achter de bal, maar City-doelman Ederson had duidelijk zijn huiswerk gemaakt. Zoals op het TV-scherm te zien was scoorde Aubameyang twee van zijn laatste vijf strafschoppen in de linkerhoek van de doelman, en het was naar die hoek dat Ederson dan ook dook.

De Braziliaanse goalie ranselde de inzet van Aubameyang - op dankbare hoogte voor een doelman - dan ook uit zijn kooit. "Aubameyang heeft echt een probleem", voegde commentator Filip Joos er aan toe.

Penaltystopper

Ederson ontpopt zich overigens steeds meer tot een rasechte penaltystopper. Dit seizoen kreeg hij twee strafschoppen tegen in de Premier League en stopte hij ze allebei. In de Champions League stopte de Braziliaan dan weer een elfmeter van... Dries Mertens.

Poll: Had Aubameyang hier meer mee moeten doen?

TAGS  I  Aubameyang  I   Arsenal  I   Manchester City  I   Otamendi  I   Ederson

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024