'Wie Svilar wil, moet deze waanzinnige som betalen'

'Wie Svilar wil, moet deze waanzinnige som betalen'
Donderdag 01 maart 2018 - 12:43   I   door Redactie

Mile Svilar schokte Anderlecht door afgelopen zomer te vertrekken. Paars-wit hoopte dat hij de doelman van de toekomst zou worden. Svilar beschikt namelijk over erg veel talent. Alleen heeft hij weinig geduld en wilde hij dit seizoen al eerste doelman worden. Dat was buiten René Weiler gerekend, die dat niet zag zitten. Hij maakte het al eens mee door Davy Roef te snel te brengen.

Champions League

Svilar stelde dat hij de belofte had gekregen dit seizoen eerste doelman te worden en wilde daarom zo snel mogelijk weg. Uiteindelijk trok hij voor 4,5 miljoen euro naar Benfica. Bij de Portugese topclub mocht hij onder meer al proeven van de Champions League. Anderzijds is hij ook daar geen eerste keeper. Hij kwam dit seizoen nog maar in tien wedstrijden in actie.

Svilar ligt bij Benfica nog onder contract tot 2022. Er staat een opstapclausule van liefst 60 miljoen euro in zijn contract, zo laten Portugese bronnen weten. Wie hem zo wil kopen, moet dus wel heel diep in de geldbeugel tasten. Uiteraard wil voorlopig geen enkele club dat bieden. Daar zal hij eerst titularis voor moeten worden bij Benfica.

Met open armen

Voor Svilar verliep de aanpassing bij Benfica wel heel vlot, zo vertelde hij ruim een maand geleden in Het Nieuwsblad. “Het ging eigenlijk allemaal vrij gemakkelijk”, zei hij. “Na een week of twee had ik me hier al goed aangepast. In het begin is het natuurlijk bang afwachten hoe je in de groep aanvaard wordt. Maar de spelers, de trainer en de fans hebben me met open armen ontvangen.” Spijt van zijn keuze heeft hij dan ook niet.

Poll: Zou Svilar nog welkom zijn bij Anderlecht voor jou?

TAGS  I  Svilar  I   Benfica  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024