‘Courtois verrast en praat in het grootste geheim met deze topclub’

‘Courtois verrast en praat in het grootste geheim met deze topclub’
Donderdag 01 maart 2018 - 07:05   I  

Waar speelt Thibaut Courtois volgend seizoen? Zelfs een waarzegger kan het niet voorspellen. Chelsea wil zijn doelman maar wat graag langer aan zich binden, maar het is maar de vraag of Courtois ook effectief op Stamford Bridge tussen de palen zal blijven staan.

De voorbije weken en maanden werd Courtois meermaals in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid. Voorzitter Florentino Perez is met het oog op volgend seizoen op zoek naar een topdoelman, en dan passeert de naam Courtois uiteraard de revue. Bij De Koninklijke weten ze maar al te goed wat onze landgenoot in zijn mars heeft, want destijds maakte hij indruk bij… stadsgenoot Atlético Madrid.

Courtois ligt bij Real Madrid evenwel in balans met David De Gea. De Spaanse doelman is en blijft de gedoodverfde opvolger van boegbeeld Iker Casillas, maar door verschillende redenen ruilde De Gea Manchester United nooit in voor een avontuur op Santiago Bernabeu. Er was onder meer het probleem met het faxtoestel en ook gewoon het feit dat de doelman zich uitstekend voelt in Engeland.

Courtois wacht niet meer op Real Madrid

Door het geaarzel bij Real Madrid, lijkt Courtois niet langer voor de volle honderd procent in te zetten op een transfer naar de Spaanse hoofdstad. De Belgische goalie tast zijn opties af en wie weet ligt zijn toekomst zelfs in… De Ligue 1. Zo zou Paris Saint-Germain zijn interesse in Courtois hernieuwd hebben.

Meer zelfs: volgens de RTBF zaten Courtois en zijn vader in het grootste geheim zelfs al rond de tafel met een delegatie van PSG. Beide partijen zouden het afgelopen maandag in een Londens hotel over een eventuele toptransfer in de zomer gehad hebben. Papa Courtois ontkende de geruchten en verklaarde dat het om gesprekken over een contractverlenging zou gaan. Iets wat volgens RTBF niet waar zou zijn.

Schiet Real Madrid alsnog in actie?

Het is dus goed mogelijk dat Courtois, die bij Chelsea nog tot de zomer van 2019 onder contract ligt, straks verrassend genoeg voor een overstap naar Parijs kiest. Tenzij Real Madrid alsnog alles op alles zet om PSG de loef af te steken? We zullen het moeten afwachten – net als de waarzegger.

Poll: Zou PSG een goede club zijn voor Courtois?

TAGS  I  Courtois  I   Real Madrid  I   PSG  I   Chelsea

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024