'Vervanger' van Teodorczyk trekt ook al naar China

'Vervanger' van Teodorczyk trekt ook al naar China
Woensdag 28 februari 2018 - 18:40   I   door Redactie

Er gaan steeds meer spelers uit de Europese competities richting China. Vorig jaar was er onder meer de transfer van Axel Witsel. Enkele dagen geleden verhuisden Atlético Madrid-spelers Yannick Carrasco en Nicolas Gaitan naar China. Vandaag raakte bekend dat ook Standard-spits Orlando Sa naar Azië verhuist.

Nu verhuist ook Richmond Boakye naar China. De Ghanese spits stond afgelopen winter nog nadrukkelijk in de belangstelling van Anderlecht. Paars-wit za in hem een alternatief voor Teodorczyk. Dit seizoen scoorde hij al 23 keer voor het Servische Rode Ster Belgrado, dat hem huurde van Juventus. Ook Chelsea volgde de aanvaller.

Boakye kiest nu dus voor een avontuur buiten Europa. Jiangsu Suning haalde de aanvaller binnen. Het bereikte een akkoord met Juventus over een transfersom van 5,5 miljoen euro. Hij zal er jaarlijks 4 miljoen euro opstrijken. De transfer is erg opvallend, want Jiangsu gaf eigenlijk de voorkeur aan Lukasz Teodorczyk. De Poolse spits mocht echter niet weg van Anderlecht.

Anderlecht weigert

Er kwam een bod tussen de 5 en 10 miljoen euro, maar Anderlecht hield het been stijf. Hein Vanhaezebrouck wilde Teodorczyk niet zien vertrekken. Dan zou enkel Sylvère Ganvoula als diepe spits overblijven. Tijdens de winterstop raakte Vanhaezebrouck immers ook al ook al Harbaoui en Beric kwijt. Een vervanger werd er niet aangetrokken.

Poll: Snap jij dat al die spelers naar China verhuizen?

TAGS  I  Boakye  I   Teodorczyk  I   Anderlecht

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024