Krijgt deze Nederlander van Club Brugge uitnodiging voor Oranje?

Krijgt deze Nederlander van Club Brugge uitnodiging voor Oranje?
Zaterdag 24 februari 2018 - 18:53   I  

Bij Club Brugge lopen met Stefano Denswil, Ruud Vormer, Kenneth Vermeer en Jordy Clasie momenteel vier Nederlanders. Een kans bij Oranje kregen de heren nog niet sinds ze bij blauw-zwart spelen. Komt daar binnenkort verandering in?

Met Ronald Koeman staat er sinds kort een nieuwe bondscoach aan het roer bij Nederland, en dat zou goed nieuws kunnen zijn voor Clasie. De middenvelder werd destijds door Koeman naar Southampton gehaald.

Zelf blijft Clasie liever voorzichtig. "Dat wil niet zeggen dat ik meteen weer zal geselecteerd worden, maar... 't is wel de trainer die mij naar Southampton haalde", beseft de middenvelder.

Bekende formatie bij Club

Bij Club Brugge herleeft Clasie, en dat in een formatie die hij nog kent van bij de nationale ploeg. "Op het WK in Brazilië speelden we met Oranje 5-3-2. Louis van Gaal wist dat we niet de kwaliteit hadden om voortdurend druk te zetten. Daarom kozen we voor een laag blok, met twee nummers '6' voor de defensie."

"Bij Club zag ik meteen dat de ploeg hoger stond, dat iedereen van bij de eerste seconde druk zette, en, vooral, hier speelden ze met maar één '6' - met Ruud (Vormer, nvdr.) en Hans (Vanaken, nvdr.) daarvoor."

Misschien dat Clasie de vruchten kan plukken van goede play-offs met Club Brugge? Koeman zal de Nederlanders van blauw-zwart alleszins in de gaten houden.

Poll: Verdient Clasie een oproeping voor Oranje?

TAGS  I  Clasie  I   Club Brugge  I   Koeman  I   Vormer  I   Denswil  I   Vermeer

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023