Lierse SK dreigt op te houden met bestaan

Lierse SK dreigt op te houden met bestaan
Donderdag 22 februari 2018 - 06:22   I   door Redactie

Het gaat niet goed met Lierse SK. Maged Samy vindt maar geen overnemer voor de club uit 1B. De jeugdtrainers stellen de club nu in gebreke omdat ze al een heel jaar niet worden betaald. Ook bij de A-kern en het personeel zijn er betalingsachterstallen.

Als de jeugdtrainers tegen maandag hun geld niet zien, gaan ze staken. Sommige trainers overwegen zelfs om voor de rest van het seizoen te stoppen. Dat zou een bijzonder pijnlijke zaak voor de Lierse jeugd zijn, die ooit zo geroemd werd. 

De vraag is of Lierse nog wel in aanmerking komt voor een proflicentie. "Een licentie in eerste zit zou niet logisch zijn", zegt Dirk Devos, die namens Sporta de belangen van de profs en jeugdtrainers behartigt, in Het Laatste Nieuws. "De continuïteit van de club kan op dit moment niet worden gegarandeerd en dat zou volgens de reglementen gevolgen móeten hebben."

"Maar er is natuurlijk ook nog een tweedezittijd. Misschien kan Lierse tegen die tijd zijn zaken op orde krijgen. Mijn gevoel is dat alle hoop daarvoor is gesteld op een overname. Daar schermt het bestuur toch altijd mee."

Voor Lierse wordt het stilaan moneytime. Er zijn twee mogelijkheden: of de club wordt overgenomen of er volgt een faillissement. Er zijn wel geïnteresseerden in Lierse SK, maar tot concrete gesprekken kwam het nog niet.

Poll: Hoop jij dat Lierse nog gered wordt?

TAGS  I  Lierse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024