Er komt een grote wijziging in de Jupiler Pro League

Er komt een grote wijziging in de Jupiler Pro League
Dinsdag 25 oktober 2016 - 16:30   I   door Redactie

Er lijkt een serieuze verandering aan te komen in de Jupiler Pro League. Dat kondigt AA Gent-voorzitter Ivan De Witte alvast min of meer aan. Hij is er in ieder geval grote voorstander van.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck sprak in Extra Time over maandagavondvoetbal in de Jupiler Pro League. Dat zou het probleem oplossen dat clubs na het spelen van de Europa League minder recuperatietijd hebben. Anderlecht speelde donderdag in de Europa League bij Mainz en moest zondag al opnieuw aan de bak bij Club Brugge, dat twee dagen meer rust had gehad.

De Witte deelt de mening van Van Holsbeeck. "Je speelt op donderdagavond in de Europa League. Als je om 21u speelt, is meteen daarna terugkeren geen optie. Dus ben je pas de dag erna in de late namiddag weer in België, na soms een lange vlucht. Dan heb je nog maar één dag over, ook mentaal, voor een topper op zondag, wat onvoldoende is voor een professionele spelersgroep", zegt De Witte.

"Herman Van Holsbeeck heeft in Extra Time blijkbaar precies hetzelfde gezegd, dus denken andere Europees spelende clubs er ook zo over. We zullen wel eerst met de niet-Europees spelende clubs moeten praten, omdat een match op maandagavond misschien voor hen commercieel minder interessant kan zijn."

"Dit agendapunt zal op de eerstvolgende vergadering van de Pro League komen. Uit ervaring weet ik dat dit wat tijd kan vragen en de invoering ervan zal ook niet voor dit seizoen zijn, maar ik denk dat we tegen de competitie 2017-2018 een goeie oplossing kunnen vinden."

TAGS  I  AA Gent  I   Ivan De Witte  I   Anderlecht  I   Herman Van Holsbeeck

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024