Ontstellend zwak RC Genk verslikt zich in Lokeren

Zondag 04 december 2016 - 21:37   I

Na een draak van een wedstrijd heeft RC Genk de zege nog weggegeven tegen Lokeren. Het ging rusten met een 1-0-voorsprong, maar gaf die uit handen in de tweede helft. Zo verliest het heel kostbare punten in de strijd om PO I.

De wedstrijd begon op een opvallend veld. De ene helft lag er nog bevroren bij, de andere helft niet meer. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden probeerde Genk meteen het laken naar zich toe te trekken. Dat loonde ook. Pozuelo speelde Trossard vrij, die Copa omspeelde en de 1-0 op het bord zette. Daarna verwaterde het spel bij beide ploegen. Op een actie van Heynen na viel er niets meer te beleven in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was er weinig beterschap. Vooral Genk begon te grossieren in slordigheden. Een gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. De Sutter kopte goed door, waardoor Terki de bal in doel kon trappen. Genk kon geen kansen meer bijeen spelen, Lokeren counterde er daarentegen lustig op los. Na een van zo'n counters prikte Bolbat de bal tegen de netten. Genk zat zo zwaar in de problemen en moest wel komen. Een doelpunt zat er echter niet meer in.

RC Genk - Lokeren 1-2

20' Trossard 1-0, 66' Terki 1-1, 75' Bolbat 1-2