Dit is Engeland: De topaffiche in deze groep

Dit is Engeland: De topaffiche in deze groep
Vrijdag 01 december 2017 - 17:47   I  

De Rode Duivels kennen hun tegenstanders voor het WK. Met één topaffiche tegen Engeland, een lastige klif tegen Tunesië en een 'easy win' tegen het kneusje van de groep Panama, heeft België het best wel getroffen.

De laatste wedstrijd in de poulefase voor de Rode Duivels wordt meteen de boeiendste. Normaal gezien zullen beide ploegen onderling uitmaken wie met de groepswinst gaat lopen. Al hoeft België Engeland volgens Mulder niet te vrezen. Volgens hem bakt England er op grote tornooien weinig van.

Toch hebben de Engelsen enkele klinkende namen rondlopen op het veld. De sterspeler is Harry Kane. Sommige voetbalfans vinden hem de beste spits ter wereld en zijn cijfers zijn ronduit indrukwekkend. Kane is bovendien een spits die eigenlijk alles kan. Hij heeft een actie, hij werkt hard, hij weegt op een verdediging, hij loopt slim, heeft een gave traptechniek en is ook nog eens beresterk.

Normaal gezien zal hij tegen België zijn maatje Toby Alderweireld tegenkomen. Met Dembélé en Vertonghen speelt Kane trouwens tegen twee andere teamgenoten van bij Tottenham.

Nog kenmerkend voor de Engelsen zijn de twee snelle flankverdedigers. Kyle Walker zorgt bij City voor de offensieve impulsen vanop de rechterflank en ook de linkerflank, Danny Rose, is pijlsnel. Ook dat wordt een interessant duel tussen de twee offensieve flankspelers van de Rode Duivels, Carrasco en Meunier.

Klinkende namen en toch is Mulder zo negatief over de Engelsen? De voorbije grote tornooien stelden ze inderdaad vaak teleur. Al speelden ze op het EK wel uitstekend. Toch gingen ze verrassend onderuit tegen de (sterke) Ijslanders.

Al sprak Vincent Kompany na de uitschakeling al de profetische woorden: "Het komt wel goed met dit Engeland. Alle clubs in Engeland zijn momenteel zwaar aan het investeren in talent. Ze zijn de beste opleidingen ter wereld aan het uitbouwen."

Benieuwd of dat talent zich al laat zien tegen de Rode Duivels. Met Dele Alli, Jordan Pickford en Marcus Rashford hebben de Engelsen alvast talent te over.

Poll: Wint België tegen Engeland?

TAGS  I  Rode Duivels  I   WK  I   Engeland

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022