Technisch Directeur KBVB zet De Bruyne op zijn plaats

Technisch Directeur KBVB zet De Bruyne op zijn plaats
Maandag 13 november 2017 - 15:32   I  

Kevin De Bruyne haalde afgelopen weekend de tactische aanpak van Roberto Martinez onderuit. De sterspeler van Manchester City stelde vast dat er enkele maanden voor het WK in Rusland nog steeds te vaak op het talent van de spelers wordt geteerd.

Een opmerkelijke uitval van De Bruyne en ondertussen reageerde Chris Van Puyvdels, Technisch Directeur bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) ook. “De cijfers bewijzen het tegendeel", zegt Van Puyvelde bij VTM. "We hebben een heel goede kwalificatie gespeeld. Wij blijven bij ons standpunt, we gebruiken dit echt als een voorbereiding." 

Toch wil Van Puyvelde De Bruyne nu niet als boeman bestempelen. "Soms is het goed dat er iets gebeurt. Dat houdt iedereen scherp. We weten heel goed waar we naartoe willen, dit verandert onze plannen niet. Misschien is dit ook wel het juiste moment. Ik maak mij er totaal geen zorgen over.”

“Of dit gevolgen heeft voor Kevin De Bruyne? Dat is aan de coach, maar ik geloof dat niet. Iemand die zijn mening uit, we hebben liever dat dat intern gebeurt en zullen daar ook intern over praten. Maar we moeten het ook niet uit de context halen. De context is: we zien dit als voorbereidingswedstrijd en af en toe mag er wel eens wat slagroom op de koffie.”

Poll: Heeft De Bruyne gelijk?

TAGS  I  De Bruyne  I   Van Puyvelde  I   Martinez  I   Rode Duivels

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024