Courtois laat zich verrassend uit over zijn periode bij RC Genk

Courtois laat zich verrassend uit over zijn periode bij RC Genk
Vrijdag 02 december 2016 - 13:03   I  

Na een aarzelende start lijkt Chelsea nu helemaal vertrokken te zijn in de Premier League. Daar heeft ook Thibaut Courtois een groot aandeel in. Hij heeft dit seizoen al vaak zijn netten schoon gehouden.

Courtois vindt dat hij vooral veel progressie heeft gemaakt op één aspect. "Ik heb veel met het team gespeeld en mijn passing is nu veel beter", vertelt Courtois aan Sky Sports. "Ik ben zelfzekerder en ik probeer goed mee te spelen. Het helpt dat ze zo snel spelen, want dan moet je je aanpassen aan het ritme. Dan word je van zelf beter met de bal aan de voet."

Veel keepers, zoals Claudio Bravo, moeten zich serieus aanpassen aan de Premier League. Voor Courtois leek die aanpassing niet heel moeilijk. "Toen ik naar de Premier League kwam, vertelde iedereen mij dat ik klappen zou krijgen dus daar was ik op voorbereid. Voorzetten vangen is een van mijn sterkste punten. Ik ben erg lang dus dat helpt wel. Als je een kleine doelman bent in Engeland, zijn voorzetten nog moeilijker."

Daarnaast heeft Courtois een opmerkelijke verklaring voor die makkelijke overgang naar de Premier League: zijn ervaring in de Jupiler Pro League. "Ik ga altijd direct voor de bal. Ik denk dat dat komt door mijn periode in België. Dat is een niveau lager dan de Premier League, maar daar spelen ze ook erg fysiek. Dus toen ik daar speelde, geraakte ik gewoon aan die klappen. Dat hielp me aan te passen." Toch een opmerkelijke uitspraak, bij Genk speelde hij slechts één volledig seizoen, bij Atlético Madrid drie, maar daarover wordt met geen woord gerept.

TAGS  I  Thibaut Courtois  I   Chelsea

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024