En of Tottenham Alderweireld mist: dit zijn de waanzinnige cijfers

En of Tottenham Alderweireld mist: dit zijn de waanzinnige cijfers
Vrijdag 02 december 2016 - 10:35   I  

Toby Alderweireld heeft eindelijk weer de trainingen bij Tottenham hervat. Hij was zo'n zeven weken buiten strijd, veel langer dan men eerst verwacht had.

Dat Tottenham het slechter deed zonder Alderweireld, mag niet verwonderen. Hij wordt dan ook beschouwd als een van de beste verdedigers in de Premier League. In de vijf wedstrijden zonder Alderweireld is het verschil wel heel hard op te merken. Er werd slechts één keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Met Alderweireld in de ploeg werd er dit seizoen nog niet verloren en won het vijf van de acht wedstrijden. 

Bovendien kreeg Tottenham het dubbele aantal doelpunten tegen. Zonder Alderweireld was er gemiddeld 1,2 tegendoelpunt per wedstrijd, met hem in de ploeg was dat de helft minder. Zo heeft Tottenham met Alderweireld een winstpercentage van 62,5% en zonder hem... 20%! Mogelijk maakt de Rode Duivel, die al de hele week traint, dit weekend zijn terugkeer, maar dit staat nog niet vast. Vandaag wordt er daar nog een beslissing over genomen, morgen staat immers Swansea op het programma.

 

TAGS  I  Toby Alderweireld  I   Tottenham

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024