Ruilt Butelle Club Brugge in voor andere eersteklasser?

Ruilt Butelle Club Brugge in voor andere eersteklasser?
Dinsdag 31 oktober 2017 - 13:46   I  

Ludovic Butelle (34) zit al een tijdje op een dood spoor bij Club Brugge. En hoewel voorzitter Bart Verhaeghe te kennen gaf dat Ivan Leko de doelman mag opstellen als hij dat wil, lijkt Butelle geen toekomst meer te hebben in het Jan Breydelstadion.

In het tussenseizoen maakte Club Brugge, in overleg met Leko, een duidelijke keuze. Ethan Horvath zou voluit zijn kans krijgen en als eerste doelman aan het seizoen.

Die Horvath liet zich dit seizoen al meermaals op een foutje betrappen en daarom besliste Leko afgelopen weekend om de Amerikaan aan de kant te schuiven. Reservedoelman Guillaume Hubert kreeg daardoor een basisplaats tegen STVV.

Niet de beste keeper op training

Dat Leko vorig weekend niet voor Butelle koos, is een duidelijk teken aan de wand. De Kroaat gaf al meermaals aan dat hij niet naar namen kijkt en dat de spelers die op training de besten zijn ook gewoon spelen.

Dat wil dus zeggen dat Butelle, die nog iedere dag meetraint met de Brugse A-kern, de voorbij allesbehalve indruk wist te maken op zijn nieuwe trainer. Een transfer in januari lijkt zich dan ook op te dringen, tenzij Butelle van plan is om zijn contract tot de zomer van 2018 gewoon uit te dienen.

Lierse

Afgelopen zomer leek de ervaren Fransman heel eventjes op weg naar 1B-club Lierse, dat met Mike Vanhamel zijn eerste doelman naar KV Oostende zag vertrekken. Butelle bleek echter geen spek voor de bek van Lierse en dus bleef de doelman in Brugge. Kan een andere eersteklasser Butelle wél over de streep trekken? De tijd zal het uitwijzen.

Poll: Moet Butelle een nieuwe kans krijgen bij Club Brugge?

TAGS  I  Butelle  I   Club Brugge  I   Lierse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024