Degryse over doelman van Belgische topclub: "Kon geen bal klem vasthouden"

Degryse over doelman van Belgische topclub:
Vrijdag 25 november 2016 - 06:45   I   door Fabian Morren

AA Gent kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Braga. Daarmee lijkt het over en out voor de Buffalo's in de Europa League.

"Braga was nochtans te pakken", stelt analist Marc Degryse in HLN. "Hun doelman gaf geen zekere indruk en er waren wel degelijk een paar mogelijkheden. Alleen besloot Simon in de tweede helft te overhaast en verloor Coulibaly wat later ook het overzicht in de zone van de waarheid - Dejaegere, helemaal vrij, had die bal moeten krijgen."

"Het blijft toch een merkwaardige spits, die Coulibaly. De moeilijkste kansen scoort hij, terwijl pakweg een minuut later de bal knullig van zijn voet springt. Eerlijk gezegd, AA Gent verdiende gisteravond de zege niet. De kwaliteit die het bracht, was onvoldoende. Het moet nu de vingers kruisen... Indien Gent er straks uitgaat in Europa, zou dat wel jammer zijn voor het prestige van de club."

"Het hielp Gent uiteraard niet dat Braga na een foutje van Thoelen al snel op 0-1 kwam. Zeker de manier waarop. Asare was bij het tweede tegendoelpunt ongelukkig, net als Mitrovic. Bovendien toonde Thoelen zich gisteravond meermaals kwetsbaar - hij kon geen bal meer klemvast houden. Ook niet na rust, toen Mitrovic weer in de fout ging. Dit keer zonder gevolgen."

TAGS  I  Yannick Thoelen  I   AA Gent  I   Marc Degryse

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022