Ruud Vormer krijgt erg slecht nieuws uit Nederland

Ruud Vormer krijgt erg slecht nieuws uit Nederland
Woensdag 23 november 2016 - 11:31   I  

Bij Club Brugge is Ruud Vormer de grote sterkhouder op het middenveld. Zijn afwezigheid gisteren tegen Leicester City was dan ook erg merkbaar. Toch schat niet iedereen hem hoog in.

Cor Pot was bondscoach van Jong Oranje van 2009 tot 2013, maar selecteerde Vormer nooit. "Ik liet hem verschillende keren bekijken, maar hij miste diepgang en scoorde te weinig. Op zijn positie vond ik Kevin Strootman (AS Roma, nvdr) beter", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Sommigen vermoeden dat de Nederlanders de goede prestaties van Vormer in België niet opmerken, maar volgens Pot gebeurt het heel bewust dat Vormer niet geselecteerd wordt. "Nederland heeft zich niet vergist in Ruud – een goede prof en een sympathieke kerel. Iedereen onderkende de kwaliteiten die nu aan de oppervlakte komen, maar dat heeft ook te maken met zijn ervaring en de manier van voetballen in België. Voor het Nederlandse elftal zit hij in een groep van kanshebbers als de gevestigde orde – Strootman, Wesley Sneijder (Galatasaray, nvdr) en Davy Klaassen (Ajax, nvdr) – afhaakt." Hoe goed Vormer dus ook speelt, hij lijkt geen kans te krijgen bij Oranje zolang er geen geblesseerden vallen. 

TAGS  I  Ruud Vormer  I   Club Brugge

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024