Vandenbempt: "Veel ramptoeristen bij matchen van Anderlecht"

Vandenbempt:
Vrijdag 04 augustus 2017 - 09:44   I   door Redactie

Peter Vandenbempt klaagt in zijn column in Het Nieuwsblad de mentaliteit in ons land aan. Ambitie wordt vaak snel afgestraft.

"Ambitie wordt bij ons te gemakkelijk gezien als hoogmoed", stelt Vandenbempt. "Lukaku zegt dat hij de beste spits van de wereld wil worden en bij elke gemiste kans wordt het erin gewreven. De Rode Duivels trekken naar Frankrijk om Europees kampioen te worden en zijn sindsdien mislukte geldwolven."

"Onze volksaard verdraagt geen uitgesproken ambitie. Vanuit onze aangeboren bescheidenheid genieten we van leedvermaak als de schaarse durvers onder ons op hun gezicht gaan. Anderlecht formuleert al een eeuwigheid de hoogste doelstellingen en dus zijn de kijkcijfers bij wedstrijden van paars-wit altijd de hoogste, wegens veel ramptoeristen, zeker in de Champions League."

"De schampere opmerkingen wanneer de Europese campagne bijvoorbeeld eind juli al strandt in de bossen van Borisov, nemen ze erbij. Het zijn grote jongens daar in Brussel, ze kunnen incasseren. De Witte en co. moeten dat nog leren. Leedvermaak is in zekere zin ook een vorm van erkenning. Niet prettig, maar wel een signaal dat AA Gent tot de top gerekend wordt. Overigens: enig gegniffel bij de puntloze CL-campagne van Club Brugge vorig jaar was de Gentse familie ook niet vreemd."

Poll: Is de ambitie van AA Gent misplaatst

TAGS  I  vandenbempt

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024