Rode Duivel gooit hoge ogen: "Hij kan de Belgische Thierry Henry worden"

Rode Duivel gooit hoge ogen:
Zaterdag 12 november 2016 - 15:08   I  

Bij de Rode Duivels bulkt het van de toptalenten, maar volgens analist Kristof Liberloo steekt er eentje met kop en schouders bovenuit. Hij zou zelfs de nieuwe Thierry Henry kunnen worden.

"Als deze gouden generatie Rode Duivels geschiedenis wil schrijven, moet ze zich haasten. Ook dat heeft Roberto Martinez wel begrepen", gaat Liberloo van wal in Het Belang van Limburg. "Hij herhaalde vrijdag dat zijn spelers een winnaarsmentaliteit moeten kweken. Winnen als ademhalen: enerzijds vitaal, anderzijds vanzelfsprekend. Een uiterst moeilijke combinatie. Martinez hoopt dat Thierry Henry zijn steentje op dat vlak kan bijdragen. Henry, die met Frankrijk Europees en wereldkampioen werd, weet wat het is om prijzen te pakken. Alleen loopt de Franse aanvaller niet zelf meer in de spits."

"Yannick Carrasco kan de Belgische Thierry Henry worden. Niet dat hij even vaak zal scoren als zijn Franse assistent-coach, maar Carrasco is misschien wel de meest moderne voetballer die België heeft. De ene Rode Duivel moet het van zijn techniek hebben, de andere excelleert in duelkracht, een volgende teert op zijn snelheid, een vierde is fier dat hij diepgang brengt en een laatste zorgt voor een scheut smeerlapperij. Wel, Carrasco heeft het allemaal. Dat hij het zondagavond tegen Estland nog maar eens toont. Samen met een échte diepe spits."

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022