'Leander Dendoncker neemt beslissing over transfer naar Anderlecht'

'Leander Dendoncker neemt beslissing over transfer naar Anderlecht'
Vrijdag 30 augustus 2024 - 09:00   I   door Redactie

Leander Dendoncker wil terug naar Anderlecht. Paars-wit legde contacten met de middenvelder. Het is echter aan de Rode Duivel om een keuze te maken. In elk geval ligt zijn toekomst niet meer bij Aston Villa.

Vorig seizoen werd Dendoncker al uitgeleend aan Atalanta. Die uitleenbeurt was allerminst een succes, maar het legde wel al bloot dat Aston Villa niet op hem rekent. Die situatie is niet veranderd en dus wordt er gekeken naar een nieuwe uitleenbeurt of een definitieve verkoop. Voor Anderlecht is enkel een uitleenbeurt een optie. Paars-wit kan het jaarloon van 5 miljoen euro van Dendoncker alvast niet overnemen. RSCA krijgt af te rekenen met de concurrentie van de Spaanse promovendus Las Palmas. Het is geen geheim dat Spanje een droomland is voor Dendoncker.

Anderzijds dreigt hij er snel in degradatieproblemen met de club te komen en speelt hij geen Europees voetbal. Dat kan Anderlecht de middenvelder wél aanbieden. Bovendien kent Dendoncker het huis uiteraard heel goed. Volgens Het Laatste Nieuws laat hij dan ook Las Palmas liggen en wil hij terugkeren naar het oude nest. Voor zijn verdere carrière is dit een zeer belangrijke keuze voor hem. Het zou voor RSCA en Sports CEO Jesper Fredberg alvast een opsteker van formaat zijn. Het blijft in de laatste uren van de transfermarkt wel opletten voor mogelijke kapers op de kust.

Poll: Vind jij de nakende komst van Dendoncker een serieuze versterking voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Leander Dendoncker  I  Las Palmas  I  Aston Villa

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024