'Niet Hayen, maar déze coach mogelijk als eerste ontslagen in JPL'

'Niet Hayen, maar déze coach mogelijk als eerste ontslagen in JPL'
Woensdag 14 augustus 2024 - 15:00   I   door Redactie

Sint-Truiden is met 0 op 9 en twee zware nederlagen aan het nieuwe seizoen begonnen. De druk op coach Christian Lattanzio is al flink aan het toenemen. Wordt niet Nicky Hayen, maar hij de eerste trainer die in de Jupiler Pro League ontslagen wordt?

STVV beleeft barre tijden met een dramatische start van het seizoen. De Kanaries incasseerden elf tegendoelpunten in drie wedstrijden, een prestatie die teruggrijpt naar de donkere dagen van 2017. Een nul op negen was sinds 2006-2007 niet meer voorgekomen, toen STVV degradeerde na zes verliespartijen op rij.

De geel-blauwe aanhang uit zware kritiek op coach Lattanzio, die een 5-3-2-systeem hanteert dat duidelijk niet werkt. Het vertrek van sleutelspelers Koïta en Steuckers heeft diepe gaten geslagen in het team, vooral op de flanken en in het aanvallende middenveld. Lattanzio's gelaten houding aan de zijlijn en zijn late ingreep tegen Charleroi voeden de onvrede. Het gebrek aan offensieve alternatieven maakt de situatie nog penibeler.

Met Bertaccini op de bank en Zahiroleslam geïsoleerd in de spits, lijkt de ploeg zoekende naar een oplossing. De STVV-supporters hopen op snelle verbetering, maar Het Nieuwsblad weet dat het geen evidente kwestie.

Poll: Denk jij dat het dit seizoen goed zal komen met Sint-Truiden?

TAGS  I  Sint-Truiden  I  Nicky Hayen  I  Christian Lattanzio

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024