Brian Riemer krijgt plots serieuze opdoffer te verwerken

Brian Riemer krijgt plots serieuze opdoffer te verwerken
Vrijdag 09 augustus 2024 - 23:00   I   door Redactie

Zaterdag speelt Anderlecht tegen OH Leuven. In de persconferentie voorgaand de match wist coach Brian Riemer slecht nieuws te melden. Zo staat aanvoerder Jan Vertonghen twee tot drie weken aan de kant doordat hij last heeft aan beide achillespezen.

“Dit is een enorme klap voor ons”, vertelt Riemer op de bewuste persbabbel. “Jan speelde uiteraard het EK en nam nadien zijn welverdiende rust. Daardoor maakte hij niet de volledige voorbereiding mee”, legt de hoofdtrainer de situatie uit.

De kans bestaat dat Vertonghen iets te gretig aan het nieuwe seizoen is begonnen: “Hij wilde natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn voor het seizoen en misschien heeft hij daardoor zijn achillespezen wat overbelast. We houden rekening met een inactiviteit van twee à drie weken”, besluit hij.

Zoals Riemer het zelf al aanhaalde betekent de afwezigheid van Vertonghen een zware klap voor paars-wit, zeker gezien het feit dat ze niet meteen een andere linksvoetige centrale verdediger ter beschikking hebben. Aan de Deense coach om een vervanger te vinden. 

Poll: Gaat de afwezigheid van Vertonghen Anderlecht punten kosten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jan Vertonghen  I  Brian Riemer

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024

zondag 8 september 2024

zaterdag 7 september 2024