ASV Geel gaat vanavond tegen Thes op zoek naar antwoorden (en versterking?)

ASV Geel gaat vanavond tegen Thes op zoek naar antwoorden (en versterking?)
Woensdag 07 augustus 2024 - 07:45   I   door Redactie

ASV Geel speelt vanavond om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen Thes Sport, een club uit eerste nationale. Voor Geel wordt het een eerste, zware test. De wedstrijd wordt in Tessenderlo gespeeld.

Geel speelde tot dusver oefen-en bekerwedstrijd tegen lager geklasseerde teams. Ditmaal speelt het tegen een ploeg die twee reeksen hoger staat. Er zijn nog heel wat vragen die dienen ingevuld te worden, wat logisch is als je nog maar in de eerste week van augustus zit.

Doelman

Zo werd de Geelse defensie nog niet echt getest, ook de doelman niet. Eerste keeper Oussayd Belkouch is nog steeds out. Hij zou in principe fit zijn tegen de competitiestart, maar dan is het maar goed om te kijken wat je achter de hand hebt. Met Andrei Dragomir en Glenn Toussaint koos Geel voor jonge, onervaren doelmannen. Kunnen zij zich staande houden tegen een ploeg als Thes? Dat wordt alvast een aardige test.

(G)een extra middenvelder?

Een vraagstuk waar vanavond zeker geen antwoord op zal komen, is de potentiële versterking die nog op komst is. Als aanvoerder Jean-Michel Hoebregs zou uitvallen, zit Geel krap op de positie van zes. Geel kende in de voorbije maanden flink wat pech, want er waren meerdere akkoorden. Toch liep het telkens mis. Intussen begint de tijd toch stilaan te dringen. Geel zette hoog in om die positie in te vullen, maar blijft mogelijk met lege handen achter. 

Er is echter binnen de club een algemene consensus dat er niets gehaald zal worden om te halen. Men moet overtuigd zijn van een echte meerwaarde. Namen die op de verlanglijst stonden/staan: Jasper Sols (nog geen nieuwe club, bij Dessel was hij overbodig geworden), Jens Cools (intussen naar Westerlo), Alessio Alessandro (nog steeds bij Patro Eisden) en Thomas Van Bommel (koos voor Bocholt). Komt er in augustus geen opportuniteit meer, dan zal Geel minstens tot januari met deze kern aan de slag gaan.

Poll: Moet er nog een versterking komen volgens jou?

TAGS  I  ASV Geel  I  Thes Sport

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024