Hein Vanhaezebrouck zag één groot probleem bij álle Belgische topclubs: "Wat is daar mis mee?"

Hein Vanhaezebrouck zag één groot probleem bij álle Belgische topclubs:
Dinsdag 30 juli 2024 - 23:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck was niet meteen onder de indruk van de Belgische topclubs dit weekend. De analist van Het Nieuwsblad ziet dat de topploegen het moeilijk hebben om in een verdediging met vijf spelers tot een opening te komen. Daarom doet hij een opvallende suggestie.

De ex-trainer van onder meer Gent biedt twee oplossingen aan om een vijfmans verdediging te doorbreken. Zo kunnen ploegen ervoor kiezen om een verdediger te laten inschuiven. Op die manier worden openingen gecreëerd, aldus Vanhaezebrouck.

Genk deed dat zondag één keer met Kayembe en het leverde direct een enorme kans voor Karetsas op”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Ook moet je je spitsen beter omringen en meer in het spel betrekken”, geeft hij alle topploegen het nodige advies.

Een andere optie zou zijn om met twee spitsen te spelen. De kersvers analist vraagt zich dan ook luidop af waarom geen enkele club daarvoor opteerde: “Wat is er mis om met twéé spitsen te spelen, vraag ik me nog altijd af. Zeker tegen een laag blok”, besluit hij.

Poll: Welke club stelde het meest teleur?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Genk  I  Gent

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024