De druk neemt toe: 'Ontslag dreigt voor Domenico Tedesco'

De druk neemt toe: 'Ontslag dreigt voor Domenico Tedesco'
Vrijdag 19 juli 2024 - 21:00   I   door Redactie

Domenico Tedesco mag voorlopig aanblijven als coach van de Rode Duivels. Ondanks een erg teleurstellend EK waar België al sneuvelde in de achtste finale én waar het maar zelden goed voetbal bracht, behoudt de Belgische voetbalbond tot op heden het vertrouwen in de Duitser.

Dat Tedesco zich nog steeds bondscoach mag noemen van de Rode Duivels is toch opvallend, zo denkt Het Nieuwsblad. De krant stelde een lijstje samen van de bondscoaches die al opstapten of ontslagen zijn na het Europees kampioenschap of de Copa América.

De meest opvallende naam is uiteraard die van Gareth Southgate. Ondanks dat hij Engeland nog maar eens naar de finale op het EK leidde, hield hij de eer aan zichzelf en stapte hij met de woorden “Het is tijd voor verandering” zelf op bij Engeland.

Naast Southgate stapte ook Deens bondscoach Kasper Hjulmand op als trainer van zijn land. Verder werden Jaime Lozano (Mexico), Gregg Berhalter (VS), Daniel Garnero (Paraguay), Felix Sanchez (Ecuador) en Antonio Carlos Zago (Bolivia) allemaal ontslagen na de Copa América. De kans blijft aanwezig dat straks hetzelfde gebeurd met Domenico Tedesco.

 

Poll: Wie zie jij, mocht Tedesco ontslagen worden, als goede vervanger?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels  I  Gareth Southgate

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024