Nieuwe rel rond bondscoach Tedesco bij Rode Duivels

Nieuwe rel rond bondscoach Tedesco bij Rode Duivels
Donderdag 18 juli 2024 - 19:30   I   door Redactie

Het heeft er alle schijn van dat de voetbalbond gewoon door zal gaan met bondscoach Domenico Tedesco. Dat is opvallend, aangezien het EK toch wel mislukt is. De bond komt pas in augustus samen voor de evaluatie, dus Tedesco zal gewoon voor de groep staan in september in de Nations League.

Vanuit de spelersgroep is er ook niet echt een vraag om een andere bondscoach te zoeken. Op dat vlak lijkt het klaarblijkelijk niet helemaal op. Er is echter wel een ander probleem: het enthousiasme rond de nationale ploeg bij de fans is tijdens het EK heel snel naar een dieptepunt gezakt.

Na de wedstrijd tegen Oekraïne werden de spelers zelfs uitgefloten. Dat was helemaal een dieptepunt. In de publieke opinie is er wel een grote vraag tot ontslag van Tedesco. Zelfs een geslaagde WK-kwalificatiecampagne of een goeie Nations League lijkt dit niet zomaar om te buigen.

De beslissing om door te gaan met Tedesco wordt niet gedragen door de achterban. Het wordt dus zeker geen evident verhaal om het enthousiasme rond de nationale ploeg weer aan te wakkeren.

Poll: Kijk jij nog met belangstelling naar de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024