Anderlecht verliest speler aan KRC Genk: "Ze hebben een mooi plan"

Anderlecht verliest speler aan KRC Genk:
Donderdag 18 juli 2024 - 09:30   I   door Redactie

Racing Genk won de strijd om Matte Smets. De jonge verdediger van Sint-Truiden kon nochtans bij Anderlecht ook de opvolger worden van Zeno Debast, maar daar koos hij dus niet voor.

“Je gaat naar elke ploeg luisteren en moet vervolgens de voor- en nadelen afwegen. Ik snap dat sommige mensen zullen zeggen dat Anderlecht logischer was omdat ze Europees spelen en Genk dit jaar niet, maar ergens zie ik dat als een voordeel", zegt Smets in Het Laatste Nieuws.

"Ik kan dit seizoen opbouwen. Ik geloof dat wij een heel goed jaar kunnen hebben en hopelijk dan het volgende in de Champions of Europa League kunnen uitkomen", klinkt het. “Ik vond ook dat Genk met een goed plan kwam. Hoe zij de toekomst zien en ik mijn carrière verder kan uitbouwen. Dat gaan we proberen uit te voeren. Of dat gaat lukken, zullen we wel zien.”

Bovendien was er ook nog het feit dat Thorsten Fink, zijn coach bij Sint-Truiden, ook de trainer van Genk werd. Al heeft dat volgens Smets geen bepalende factor gespeeld. “Het is een groot voordeel, maar je kiest natuurlijk niet alleen puur voor een coach. Genk was gewoon de ploeg die mij het meest vertrouwen gaf. Ik voelde dat deze club mij écht wou.”

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Matte Smets

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024