Domenico Tedesco krijgt verontrustende geluiden van Belgische voetbalbond

Domenico Tedesco krijgt verontrustende geluiden van Belgische voetbalbond
Dinsdag 16 juli 2024 - 21:00   I   door Redactie

Twee weken nadat de Rode Duivels afdropen op het EK in Duitsland, is er meer nieuws over hun Nations League-campagne. Domenico Tedesco en zijn spelers beginnen op 6 september aan het nog prille landentoernooi. Dan staat de openingsmatch tegen Israël op het programma.

De besturen van onder meer Brussel, Antwerpen, Brugge, Leuven en Luik beslisten eerder al dat ze de thuiswedstrijd tegen Israël niet wilden organiseren in België. Die beslissing kwam er door de de oorlog in Gaza. Waar de wedstrijd dan wel zou gespeeld worden blijft een vraagteken.

Het Nieuwsblad meldt dat een van de opties, en voorlopig ook de enige, Boedapest is, de hoofdstad van Hongarije. Dat wist de Belgische voetbalbond te vertellen aan persbureau Belga, al is het helemaal nog niet zeker dat de wedstrijd ook effectief daar gespeeld wordt.

Naar verluidt staat de KBVB in contact met de UEFA om een speellocatie te bepalen. Het feit dat de wedstrijd sowieso niet in België zal plaatsvinden betekent een financiële aderlating voor de bond, dat vorig jaar al stevige verliezen leed. Drie dagen later spelen de Rode Duivels hun tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk. Die wedstrijd zal afwerkt worden in Lyon.

Poll: Kunnen de Rode Duivels met de Nations League eindelijk een prijs pakken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nations League  I  Domenico Tedesco

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024