Nu het EK gedaan is: 'Slecht nieuws voor Domenico Tedesco bij de Rode Duivels'

Nu het EK gedaan is: 'Slecht nieuws voor Domenico Tedesco bij de Rode Duivels'
Dinsdag 16 juli 2024 - 13:00   I   door Redactie

Het EK was een grote teleurstelling voor de Rode Duivels, dat moet niet meer gezegd worden. Uit verschillende hoeken kwam striemende kritiek op de prestaties van de toepen van Domenico Tedesco. Ook de bondscoach zelf moest het daarbij aanhoren.

Hans Vandeweghe, columnist bij De Morgen, legt de schuld zowel bij de spelers, als bij de bondscoach. Hij ziet een gebrek aan mentaliteit als dé basis voor de vroege uitschakeling: “Van ons land werd iets verwacht en daar is niets uitgekomen. De mentaliteit zat verkeerd”, luidt het.

“Enkel tegen Roemenië zijn ze met de goede mentaliteit op het veld verschenen”, gaat hij verder. “Alle andere wedstrijden waren niet zo.” Dat de mentaliteit verkeerd zat bij België is deels te wijten aan de spelers, maar ook Tedesco wordt niet buiten shot gehouden.

“Het is voor een deel te wijten aan de spelers en voor een deel aan de bondscoach. Je zou de vergelijking kunnen maken met Engeland. Zij speelden bij momenten ook weinig attractief voetbal, maar de tactiek van de Britten werkte wél. Bij ons was het niet mooi en waren de resultaten er niet. Dan ben je niet goed bezig”, besluit hij.

Poll: Wie treft het meeste schuld?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024