Hans Vanaken met de handen in het haar: "Moeilijk te verklaren"

Hans Vanaken met de handen in het haar:
Zondag 14 juli 2024 - 21:00   I   door Redactie

Nicky Hayen wist Club Brugge vorig seizoen vanuit een uitzichtloze positie alsnog kampioen te maken. Het is daarom ook niet zo gek dat Club ervoor heeft gekozen om langer door te gaan met de trainer, of dat vindt Hans Vanaken toch. Hij sprak zich positief uit over Hayen en vergeleek hem met diens voorganger Ronny Deila.

“Het is logisch dat Hayen is aangebleven: hij heeft het ronduit fantastisch gedaan”, laat hij optekenen bij Het Belang van Limburg. “Als je onze uitzichtloze situatie op twee maanden tijd zo kan omkeren...”, is hij erg onder de indruk van de prestaties van zijn coach.

Een groot verschil met Ronny Deila, zo ziet Vanaken het: “Deze jonge groep heeft structuur en duidelijkheid nodig. Hayen geeft enorm gedetailleerde opdrachten per positie. Deila had ook een plan, maar daar was er misschien meer ruimte voor interpretatie”, getuigt hij.

Toch weet Vanaken niet meteen aan te geven waarom het maar niet vlotte onder de Noorse trainer: “Tijdens veel wedstrijden bleken onze expected goals hoger te liggen dan die van de tegenstander. En toch konden we niet winnen. Sommige zaken vallen moeilijk te verklaren”, sluit hij af.

Poll: Is Ronny Deila te snel ontslagen bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hans Vanaken  I  Nicky Hayen  I  Ronny Deila

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024