'Anderlecht krijgt uitgelezen kans voor spectaculaire terugkeer van publiekslieveling'

'Anderlecht krijgt uitgelezen kans voor spectaculaire terugkeer van publiekslieveling'
Zondag 14 juli 2024 - 22:00   I   door Redactie

Kent u Chancel Mbemba nog? De nu 29-jarige centrale verdediger speelde van 2011 tot en met 2025 voor Anderlecht en wist toen erg veel indruk te maken. Dat zorgde ervoor dat hij een mooie transfer naar Newcastle United versierde, waar het iets minder liep.

Drie jaar na zijn transfer naar Engeland mocht de 85-voudig Congolees international het proberen bij het Portugese FC Porto, dat hem voor iets minder dan vijf miljoen euro wist over te nemen. Vier jaar later trok hij naar Marseille, waar hij na twee seizoenen opnieuw mag vertrekken.

La Provence, een Franstalige krant uit Marseille, weet namelijk te melden dat kersvers coach Roberto De Zerbi geen plannen heeft met Mbemba. Zodoende moet de verdediger uitkijken naar een nieuwe club. Misschien dat Anderlecht een poging kan doen om zijn ex-publiekslieveling terug te halen.

Voor paars-wit speelde Mbemba in totaal 45 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Daarin wist hij vier keer te scoren en ook één assist te geven. Vorig seizoen kwam hij nog aan 40 wedstrijden voor Marseille. Zes doelpunten en twee assists waren toen zijn deel.

Poll: Zou jij een terugkeer van Mbemba zien zitten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Chancel Mbemba  I  Marseille

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024