Zeer verrassend transfernieuws over Cristiano Ronaldo

Zeer verrassend transfernieuws over Cristiano Ronaldo
Zaterdag 13 juli 2024 - 15:00   I   door Redactie

Cristiano Ronaldo stond op het punt om naar een MLS-club te verhuizen voordat hij naar Saudi-Arabië vertrok. In de onderhandelingen werd zelfs een eigendomsbelang besproken.

Ronaldo (39) verliet begin 2023 het Europese voetbal en tekende een driejarig contract bij Al Nassr, na de beëindiging van zijn contract bij Manchester United. Hiermee werd hij de best betaalde voetballer ter wereld, met een salaris van 207 miljoen per jaar.

Ronaldo had gesprekken met verschillende clubs, waaronder Sporting Kansas City, die meerdere vergaderingen hield met de vertegenwoordigers van Ronaldo. Ze boden creatieve pakketten aan, inclusief een deel van de internationale shirtverkoop en mogelijk een belang in de club. Ondanks positieve feedback en gesprekken met Sporting KC, koos Ronaldo uiteindelijk voor Al Nassr.

De hoge kosten en de publiciteit rond verkrachtingsaantijgingen tegen Ronaldo in de VS speelden een rol in de besluitvorming. Kathryn Mayorga had Ronaldo beschuldigd, maar in 2022 werd de zaak door een Amerikaanse rechter afgewezen.

Poll: Had jij Ronaldo nog graag in de VS zien spelen?

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024