Helemaal bovenaan: Club Brugge bewijst Belgische hegemonie met deze knappe statistiek

Helemaal bovenaan: Club Brugge bewijst Belgische hegemonie met deze knappe statistiek
Vrijdag 12 juli 2024 - 20:00   I   door Redactie

Club Brugge is naast landskampioen ook de beste Belgische club in Europa, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de UEFA. In de ranking voor clubs staat het op een mooie 25e plaats. Naast Brugge bevinden er zich nog vier andere Belgische ploegen in de top 100.

Met de 25e plaats staat Club net onder ploegen als Juventus en Sevilla, maar wel boven clubs als Ajax en Tottenham. Helemaal bovenaan de lijst staat niet verrassend Manchester City. Dat komt onder meer door hun recente successen in de Champions League.

Verder vinden we Real Madrid en Bayern München in de top drie van de ranking. Ver daarbuiten staan ook nog vier andere Belgische ploegen. KAA Gent is na Club de tweede beste ploeg. Zij staan op een mooie 48ste plaats, net voor het Griekse PAOK.

Tot slot zijn er nog drie andere Belgische ploegen terug te vinden in de top 100: Union (60), Royal Antwerp (73) en Anderlecht (92). Buiten de top 100 is er tot slot ook nog plaats voor Genk (112), Cercle Brugge (141), Standard (142) en Sporting Charleroi (143).

Poll: Kan Club dit jaar een Europese prijs winnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Genk  I  Antwerp  I  Gent

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024