Hans Vanaken verrast vriend en vijand: "Ik ben er vorig jaar mee begonnen"

Hans Vanaken verrast vriend en vijand:
Vrijdag 12 juli 2024 - 12:00   I   door Redactie

Hans Vanaken en Club Brugge werken momenteel hun zomerstage af in Nederland. Sporza wist de middenvelder te strikken voor een interview over… de koers. Vanaken doet namelijk mee met de Sporza Tourmanager en deelde zijn ervaring met de sportzender.

Vanaken is een van de 80.000 mensen die deelnemen aan de wielermanager, al is zijn interesse in de koers iets heel recent: “Ik ben er vorig jaar mee begonnen en dan begin je de renners pas te kennen. Al moet ik soms nog eens iets opzoeken”, vertelt hij.

Bij Club speelt Vanaken telkens mee voor de grootste prijzen, ook in de wielermanager toont hij zijn winnaarsmentaliteit: "Als voetballer zeg ik altijd: wij willen alles winnen. Ook dit spelletje dus”, klinkt het. Wel moet hij ex-teamgenoot Mats Rits voorlopig voor zich dulden.

"Mats staat er veel beter voor dan ik. Hij staat in de top 5. Ik sta zelfs maar op de 2e pagina. Helemaal niet goed dus. We zijn met zo'n 16 spelers in onze competitie. Mats heeft de klassiekers gewonnen, maar ik was de beste in de Giro”, aldus Vanaken, die zich meer en meer liefhebber van de koers toont.

Poll: Doe jij mee met de Tourmanager van Sporza?

TAGS  I  Club Brugge  I  Mats Rits  I  Hans Vanaken

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024