Virgil van Dijk na uitschakeling van Oranje: "Wil je me in de problemen brengen, of zo?"

Virgil van Dijk na uitschakeling van Oranje:
Donderdag 11 juli 2024 - 09:30   I   door Redactie

Virgil van Dijk is niet te spreken over de rol van scheidsrechter Felix Zwayer tijdens Nederland-Engeland. Vooral de dubieuze penalty na een overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane zindert toch na.

“We moeten accepteren dat de penalty is gegeven. Er gaan nu veel emoties door ons heen, maar we moeten het accepteren en verder gaan", aldus Van Dijk. "Scheidsrechters kunnen ook fouten maken. Mijn gele kaart was onnodig. Bepaalde beslissingen vielen niet onze kant op, maar ik wil ons verlies niet daaraan ophangen. Tegenwoordig krijgen scheidsrechters veel hulp, maar ze moeten ook verantwoordelijk worden gehouden.”

Van Dijk kreeg ook een vraag over het dubieuze verleden van de ref. In 2005 was hij betrokken bij een omkoopschandaal. De Nederlandse verdediger wilde daar echter absoluut niet op ingaan en was behoorlijk verrast door de vraag. 

"Wil je me in de problemen brengen?", zei Van Dijk. De journalist antwoordde: “Nee, maar het was wel een thema in de aanloop naar de wedstrijd.” Van Dijk antwoordde: “Hij deed ook onze wedstrijd tegen Roemenië en toen deed hij het aardig. Breng me niet in de problemen. Dit is een onderwerp voor jullie om te bespreken.”

Poll: Vond jij de uitschakeling van Oranje terecht?

TAGS  I  Virgil van Dijk  I  Oranje

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024