Anderlecht stap dichter bij transfer: 'Toptarget verkiest paars-wit boven alles en iedereen'

Anderlecht stap dichter bij transfer: 'Toptarget verkiest paars-wit boven alles en iedereen'
Dinsdag 09 juli 2024 - 14:00   I   door Redactie

Anderlecht is op zoek naar een vervanger voor Jan Vertonghen. Hoewel de recordinternational nog niet liet weten of hij doorgaat in Brussel, willen ze in de hoofdstad niets aan het toeval overlaten en speuren ze de transfermarkt af naar een mogelijke opvolger.

Met Jesus Orozco Chiquete heeft het die misschien wel gevonden. De Mexicaan, die momenteel onder contract staat bij Chivas, wordt gezien als een ideale versterking voor de achterhoede van paars-wit, alleen krijgt het wel stevige concurrentie in de strijd om zijn handtekening.

Volgens Mexicaans bronnen heeft Cruz Azul namelijk een bod gedaan voor de linksvoetige verdediger. De bieding zou maar liefst tien miljoen euro bedragen. Dat heeft alles te maken met een opvallende clausule in zijn contract. Zo kan hij voor 5.5 miljoen naar Europa, maar moeten Mexicaanse ploegen tien miljoen betalen.

Ondanks dat Chivas meer kan verdienen door Orozco Chiquete te verkopen aan Cruz Azul, is er ook goed nieuws voor Anderlecht. Zo liet de verdediger zich positief uit over een mogelijke transfer naar Brussel. De drievoudig international verkiest Anderlecht boven een avontuur in zijn thuisland. 

Poll: Is de Mexicaan een goede aanwinst voor paars-wit?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jesus Orozco Chiquete  I  Jan Vertonghen

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024