‘Matte Smets geeft opvallende reden voor transfer naar KRC Genk’

‘Matte Smets geeft opvallende reden voor transfer naar KRC Genk’
Zondag 30 juni 2024 - 22:00   I   door Redactie

Matte Smets tekende onlangs bij KRC Genk. Al kon hij ook naar Anderlecht trekken.

Na Thorsten Fink trok ook Smets richting Genk. Al was dat voor beiden geen verre trip, gezien ze vorig seizoen nog aan de slag gingen bij Sint-Truiden.

Smets kon rekenen op interesse van zowat de volledige Belgische top, al toonden Genk en Anderlecht de meest concrete interesse. Bij Anderlecht zagen ze hem als de opvolger van Zeno Debast, terwijl hij bij Genk perfect in de toekomstplannen paste.

Uiteindelijk koost Smets voor Genk. Bij TV Limburg blikte hij kort terug op al de geruchten, en waarom hij uiteindelijk voor ‘De Smurfen’ koos. 

Het feit dat hij zo dichter bij zijn familie is, was grootendeels doorslaggevend voor hem. Zo schijnt hij een zeer goede band met hen te hebben. Bovendien zal hij ook opnieuw onder Fink spelen, en die liet hem vorig seizoen nog doorbreken bij STVV.

Volgens Smets toonde Genk ook de meest oprechte interesse. "Iets wat je moet leren aanvoelen,” klonk het. Smets zal zo ook hoogstwaarschijnlijk al basisspeler in Limburg worden, al kampt hij wel met de nodige concurrentie.

Poll: Zal Smets doorbreken bij Genk?

TAGS  I  Matte Smets  I  KRC Genk  I  STVV

dinsdag 2 juli 2024

maandag 1 juli 2024

zondag 30 juni 2024

zaterdag 29 juni 2024