Hein Vanhaezebrouck ziet enorme Hans Vanaken-blunder: "Elk jaar!"

Hein Vanhaezebrouck ziet enorme Hans Vanaken-blunder:
Woensdag 12 juni 2024 - 18:00   I   door Redactie

Volgens Hein Vanhaezebrouck heeft bondscoach Domenico Tedesco een fout gemaakt. De analist vindt dat de bondscoach altijd Hans Vanaken mee naar het EK had moeten nemen.

Vanaken werd niet opgeroepen voor het EK. Nochtans speelde de aanvoerder van Club Brugge ijzersterke play-offs, maar dat kon Tedesco nog niet overtuigen om Vanaken mee te nemen. Eerder lieten ook René Vandereycken en Frank Raes zich negatief uit over het feit dat Vanaken niet geselecteerd werd voor het EK.

Vanheazebrouck kijkt naar Kevin De Bruyne en denkt dat Vanaken de ideale vervanger had kunnen zijn bij afwezigheid van KDB. De Bruyne is ontzettend belangrijk voor de Rode Duivels.

Vanaken

"De Bruyne zal in veel matchen een target zijn", voorspelt Vanhaezebrouck bij Sporza. "Bij City kun je hem vastzetten, maar dan blijven er zes andere mensen over die het verschil kunnen maken. Bij België kun je zeggen: laat de andere twee middenvelders maar doen, zolang De Bruyne maar niet aan de bal komt."

Vanaken zou een oplossing kunnen zijn als vervanger van De Bruyne. Hij liet weer prima cijfers noteren bij Club Brugge."Vanaken heeft opnieuw dubbele cijfers. Elk jaar tekent hij bijna voor meer dan 10 goals en 10 assists. Die cijfers kunnen wij bij de nationale ploeg goed gebruiken", stelt Vanhaezebrouck.

Poll: Heeft Hein gelijk?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Hans Vanaken  I  Rode Duivels

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024