Verbroedering Geel bouwt volledig nieuwe ploeg: "Geloof me: dit is écht nodig"

Verbroedering Geel bouwt volledig nieuwe ploeg:
Dinsdag 26 maart 2024 - 11:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel zal met een heel ander elftal aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen. Het nieuwe bestuur houdt grote kuis in de kern.

Geel kende vorig jaar aan de top grote veranderingen. Fabian Morren werd de nieuwe voorzitter en hij stelde Jens Cuypers aan als de nieuwe sportief directeur. Het is duidelijk dat de laatste weken stevige knopen doorgehakt worden.

Intern leefde al langer het ongenoegen over de wisselvallige prestaties van de ploeg en dat is meteen ook de reden dat er fors ingegrepen wordt in de huidige kern. Liefst tien spelers verlaten de club. We overlopen ze even: Jordy Kreydt, David Wijns, Nicolas Robin, Michiel Decoopman, Dante Walen De Keyser, Edwin Wang, César Vanleuffelen, Yannis Van Parys, Zakaria Haid El Assiri en Beau N'Diaye.

"De meeste van deze jongens hebben we zélf de boodschap gegeven dat ze mogen uitkijken naar een andere club", aldus voorzitter Fabian Morren. "Voor Nicolas Robin hebben we een flinke financiële inspanning gedaan, maar die ging voor hem niet ver genoeg. Ik kan ook niets slechts over hem zeggen. We wilden hem graag aan boord houden, maar we gaan voor niemand financieel onverantwoorde dingen doen."

"We steken niet onder stoelen of banken dat we niet tevreden zijn met het huidige seizoen", vervolgt Morren. "We bouwen aan een vernieuwde ploeg. Het is niet de bedoeling dat we ieder jaar zoveel wijzigen in de kern, maar we willen nu aan nieuwe, stevige fundamenten werken. Op deze nieuwe kern willen we de komende jaren verder bouwen. Geloof me: deze ingrepen zijn écht nodig."

"Wie niet voor de promotie wil spelen, haal ik zelf uit de kleedkamer"

Liefst tien spelers vertrekken en tot dusver werden vijf nieuwe spelers aangetrokken. Dat betekent dus dat er nog werk op de plank ligt. "We hebben zeker niet stilgezeten", benadrukt Morren. "Supporters mogen snel meer nieuws verwachten aan de inkomende zijde."

Geel is naar verluidt nog in elke linie bezig met versterkingen. "We maken ons huiswerk grondig. We willen de supporters een ploeg aanbieden waar ze graag voor naar het stadion komen", aldus de voorzitter van Geel. "Voor mij is het belangrijk dat er ook een wisselwerking is tussen spelers en fans. Dat staat nog los van de resultaten. Je moet een vibe voelen in ons prachtige stadion en die ontbreekt dit seizoen. Dat moet er vanaf volgend seizoen weer zijn. Tegenstanders moeten met schrik naar Geel komen. Als we daarin slagen, zetten we grote stappen vooruit."

Eerder raakte al bekend dat Geel ook zal doorgaan met de huidige technische staf. "Alle vertrouwen in Tom (Schipper, red.), Dirk (Foriers, red.) en Björn (Uyttendaele, red.). Onze T1 heeft in het verleden al bewezen dat hij met clubs hopgerop kan. We geloven meer dan ooit dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Tom heeft in zeer moeilijke omstandigheden moeten overnemen en we maken nog steeds kans op de eindronde. Hij krijgt onze volle steun om volgend seizoen ons vernieuwd elftal naar successen te leiden", aldus Morren.

Er staat dit seizoen nog veel op het spel. Zo is Geel nog volop in de running voor de eindronde en eventuele promotie. Fans vrezen echter dat de jongens die vertrekken niet meer gemotiveerd zijn om de promotie voor Geel nog te bewerkstelligen. Morren is daar heel duidelijk over. "Alle spelers worden hier in de watten gelegd en goed betaald voor hun prestaties. Bovendien krijgen ze de kans om een promotie met een traditieclub als Geel bij op hun palmares te zetten. Jongens die daar niet voor willen strijden, hebben geen plaats in Geel en haal ik desnoods zelf uit de kleedkamer. Dan moet hun eventuele nieuwe club eens goed nadenken over wat voor iemand ze aantrekken", klinkt het ongemeen scherp.

Huidige situatie van de kern voor 2024/2025:

Nieuwe aanwinsten (5, nog meer op komst):
Sebastien Vanderlyde (Dessel Sport)
Thijs van Pol (Berg en Dal)
Brian Baerts (Eendracht Termien)
Toon Opdekamp (Eendracht Termien)
Raf Hannes (Lille United)

Blijvers (8):
Jean-Michel Hoebregs (aanvoerder)
Oussayd Belkouch
Diego D'Hondt
Stijn Quintiens
Marijn Convents
Sven Joosten
Amin Oilil
Berkant Kayahan

Poll: Heb jij vertrouwen in het nieuwe bestuur van Geel?

TAGS  I  Verbroedering Geel

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024