Totaal onbegrip na beslissing van Bondsparket over Westerlo-Genk: "Die ook allemaal bestraffen dan?"

Totaal onbegrip na beslissing van Bondsparket over Westerlo-Genk:
Maandag 25 maart 2024 - 19:15   I   door Redactie

Het Bondsparket wil Rik De Mil (ex-Westerlo) en Wouter Vrancken bestraffen voor het einde van Westerlo-Genk. De spelers riskeren dan weer een boete.

 

Westerlo-Genk eindigde in een "bevroren" situatie waarbij beide teams de bal rustig rondspeelden bij een 1-1 stand. Coach Rik De Mil werd ontslagen door het bestuur van Westerlo vanwege de vertoning. Het Bondsparket eist een boete van 1.000 euro voor alle 22 spelers vanwege gebrek aan sportiviteit, waarbij Nicolas Madsen en Joris Kayembe dubbele bedragen en een schorsing van twee speeldagen riskeren voor een een-tweetje voor het strafschopgebied.

De coaches worden het zwaarst gestraft met een schorsing van drie wedstrijden, waarvan twee effectief. Het Bondsparket wijst op de verantwoordelijkheid van de coaches in het voorkomen van deze vertoning en noemt het een aanfluiting van de fair play, wat het imago van het Belgische voetbal schaadt. Genk en Westerlo riskeren ook een boete van 10.000 euro.

Er komt op sociale media veel kritiek op deze beslissing van het Bondsparket. "Toch raar", klinkt het. "Anderlecht - Genk wordt een beslissing tegen het reglement in gemaakt wat ook een ploeg punten kostte. Dit wordt niet bestraft maar iets waar geen regel over bestaat gaan we ineens bestraffen?"

En ook: "Hoeveel ploegen komen er niet in een seizoen op het veld met als doelstelling om 1 punt te pakken? Moeten die ook allemaal bestraft worden? In deze wedstrijd werd nog bijna 90 minuten gespeeld om te winnen langs de 2 kanten..."

Poll: Wat vind jij van deze beslissing van het Bondsparket?

TAGS  I  KRC Genk  I  Westerlo  I  Wouter Vrancken  I  Rik De Mil

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024