Tedesco met handen in het haar: Belg kiest kort voor EK voor ander land

Tedesco met handen in het haar: Belg kiest kort voor EK voor ander land
Dinsdag 05 maart 2024 - 22:00   I   door Redactie

Mile Svilar, het 24-jarige Belgisch-Servische keepertalent, zal allicht niet meer voor de Rode Duivels spelen. Na zich bij AS Roma onder leiding van nieuwe coach De Rossi als eerste keuze te hebben gevestigd, is hij nu opgeroepen door de Servische bondscoach Dragan Stojkovic voor de komende interlands tegen Rusland en Cyprus.

Deze ontwikkeling volgt na jaren van speculatie over zijn internationale toekomst, aangezien Svilar, opgegroeid in België en doorgebroken bij Anderlecht, ook voor de Belgische nationale ploegen speelde.

De overstap naar Benfica op 18-jarige leeftijd en vervolgens naar Roma bewijst zijn zoektocht naar speeltijd en erkenning op het hoogste niveau. Zijn beslissing in 2021 om voor het geboorteland van zijn vader, Servië, te kiezen, lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Zijn deelname aan de aankomende interlands zou zijn internationale toekomst bij Servië bezegelen, ondanks een enkele niet-officiële wedstrijd voor het land, waardoor een terugkeer naar het Belgische team onwaarschijnlijk lijkt.

Poll: Had Svilar voor België moeten kiezen?

TAGS  I  Mile Svilar  I  Rode Duivels  I  Servië

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024