Verbroedering Geel verspeelt zege in vier dolle Desselse minuten

Zaterdag 02 maart 2024 - 21:54   I   door Redactie

Geel en Witgoor Sport hielden elkaar in evenwicht. Verbroedering kwam 2-0 voor, maar Witgoor Sport stelde in vier dolle minuten gelijk: 2-2.

Geel-trainer wijzigde zijn team op drie plaatsen na het 1-1-gelijkspel bij Nijlen. Marijn Convents zat een schorsingsdag uit. Kapitein Jean-Michel Hoebregs, Beau Ndiaye en Jordi Kreydt kwamen opnieuw in de basis. Bij Witgoor Sport voerde coach Chris Bollaerts twee wijzigingen door. Thijn Schoenmakers en Tim Rerimassie kwamen aan de aftrap voor Daan Van Geel en Bob Adriaans.

Na een rustige studieronde opende de thuisploeg op het kwartier de score. Zakaria Haid El Assiri krulde een hoekschop naar de tweede paal waar verdediger Beau Ndiaye overhoeks de 1-0 voorbij doelman Yarne Arrazola De Onate kopte. Twee minuten later had het al 2-0 moeten staan. Stijn Quintiens dweilde de flank af en zette Danté Walen De Keyser alleen voor de Desselse doelman, maar die pareerde in hoekschop.

De thuisploeg bleef de ruimte opzoeken en verticaal spelen, maar Witgoor Sport hanteerde met succes de buitenspelval. Aan de overzijde kon Dessel doelman Oussayd Belkouch niet bedreigen. Pas over het half uur belandde een Desselse bal tussen de palen. Reva Kreekels probeerde het via een vrije trap, maar Belkouch klemde goed. Witgoor Sport probeerde nog eens uit de tweede lijn, maar ook die bal kon de Geelse doelman niet verontrusten. Net voor rust kreeg Zakaria Haid El Assiri nog twee kansen uit een scherpe hoek op aangeven van Jordi Kreydt en Danté Walen De Keyser. De eerste poging ging voorlangs, de tweede pakte Arrazola De Onate. Ruststand: 1-0.

Geen wissels aan het begin van de tweede helft. Witgoor moest op zoek naar de gelijkmaker en ging ook meteen op zoek. De eerste kans was voor Robbe Goor, maar zijn schot ging voorlangs. De tweede poging had meer richting. Reva Kreekels zette Lode Peeters in een schietpositie. De middenvelder mikte naar de rechterbenedenhoek. Doelman Belkouch moest plat, maar loste de bal. Net voor de aanstormende Kreekels had hij het leer onder controle.

En Geel zegt u? Dat kreeg op het uur zijn eerste kans van de tweede helft. Ze was ook meteen raak. Zakaria Haid El Assiri krulde een vrije trap mooi over de muur in de linkerhoek: 2-0. Geel op rozen, zo leek. Tot twaalf Witgoor Sport via Mathijs Coeckelbergs milderde tot 2-1. Nog geen vier minuten later hing invaller Anton Blockx de bordjes gelijk: 2-2. Drie minuten voor tijd trof Blockx nog de paal. Het bleef 2-2. Geel ontvangt volgende zaterdag (20u) Betekom. Dat zal het zonder Edwin Wang moeten doen. De Nederlander pakte tegen Witgoor Sport zijn derde gele kaart.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Hoebregs, Robin, Wang – Haid El Assiri, Walen De Keyser, Kreydt.
WITGOOR SPORT: Arrazola De Onâte - Van Roy, Engelen, Slegers, Goor - Rerimassie, Peeters, De Proost - Schoenmakers, Kreekels, Coeckelbergs.
DOELPUNTEN: 16' Ndiaye 1-0, 62' Haid El Assiri 2-0, 78' Coeckelbergs 2-1, 82' Blockx 2-2.
VERVANGINGEN: 65' Walen De Keyser door Kayahan, Kreekels en Schoenmakers door Blockx en Van Genechten, 74' Wijns door D'Hondt, 84' Kreydt door Maesen, 89' Peeters door Ozden.
GELE KAARTEN: 23' Goor (fout op Haid El Assiri), 33' Wang (fout op Kreekels), 60' Schoenmakers (trekfout op Haid El Assiri), 90+4' Rerimassie (fout op Haid El Assiri).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Van Gool.