Geel staat voor zware verplaatsing: "We zitten op het goede spoor"

Geel staat voor zware verplaatsing:
Vrijdag 23 februari 2024 - 20:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel gaat zondag (15u) op bezoek bij Nijlen, dat één punt achter hen staat. Geel moet zijn geschorste kapitein Jean-Michel Hoebregs missen. Toch ziet coach Tom Schipper een positieve ontwikkeling: "We zitten opnieuw op het goede spoor".

De kalender in 3de amateur B oogt dit weekend weer enorm spannend. Met Nijlen - Geel, Schoonbeek-Beverst - Pelt en Berg en Dal - Zepperen staan zes ploegen uit de top acht in onderlinge duels tegenover elkaar. De strijd  voor de titel en de eindronde kan in deze derde periode volop losbarsten. Verbroedering Geel, dat vijfde staat, gaat op de bezoek bij Nijlen, zesde en één punt minder dan Geel.

Storm

Door storm Louis moest Verbroedering Geel de training donderdag inkorten, maar de jongens van trainer Tom Schipper zijn klaar voor de trip naar Nijlen. "Dinsdag hebben we goed getraind, donderdag was het wat moeilijker door de wind en de regen die met de storm gepaard ging. Die training hebben we ingekort, maar over het algemeen was het toch een goede trainingsweek. We hebben de week goed afgesloten met een teambuilding, een etentje voor de verjaardag van T2 Dirk Foriers."

De coach ziet een positieve ontwikkeling in zijn team. "De voorbije weken waren de omstandigheden wat moeilijker. Je voelde dat de onderhandelingen naar volgend seizoen toe toch wat meespeelden, maar we zitten opnieuw op het goede spoor. Iedereen heeft een beetje duidelijkheid gekregen en ik hoop dat de hoofden terug vrij zijn bij de spelers."

Met Nijlen wacht opnieuw een moeilijke tegenstander. "Ze hadden het in september en oktober wat moeilijker, maar hebben sinds november een goed evenwicht gevonden en resultaten neergezet", weet Tom Schipper. "Ze leunen dicht tegen de top vijf aan. Voor de eindronde zijn ze een stevige concurrent."

Kapitein geschorst

"Nijlen kan een stevig blok neerzetten en is aanvallend een ploeg met veel beweging en snelheid", zegt Schipper. "Het is uitkijken voor Senne Vanderheyden, die goed is in balbezit én -verlies, maar ook op stilstaande fases. Maar Nijlen is meer dan hem alleen. Ze hebben voldoende kwaliteit. Aanvallend is het ook voor Mohammed Bouzerda en Yens Peeters uitkijken. Verdedigend staat onder andere Gianni Van Den Buijs er. We zijn gewaarschuwd. We moeten scherp zijn en ons eigen niveau halen. We gaan van onze eigen sterkte uit."

Voor de trip naar Nijlen moet de Geelse veldheer het zonder zijn kapitein doen. Jean-Michel Hoebregs is één speeldag geschorst na zijn rode kaart na affluiten in de derby tegen Turnhout. Het kwam toen tot een opstootje met Turnhout-speler Mohamed Mansaray. Het bondsparket had vier speeldagen geëist, maar Geel was in beroep gegaan. De straf werd gereduceerd tot één speeldag. Yannis Van Parys is opnieuw van de partij. Yusri Bouziane, Beau Ndiaye en Amin Oilil zijn niet fit. (DJ)

De kern: Belkouch, Convents, Decoopman, D'Hondt, Haid El Assiri, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Quintiens, Robin, Van Parys, Walen De Keyser, Wang, Wijns, Van Geffen.

Poll: Wie wint?

TAGS  I  Geel  I  Nijlen  I  Tom Schipper

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024