Verbazingwekkende wending: 'FC Barcelona staat klaar om JPL-speler binnen te halen'

Verbazingwekkende wending: 'FC Barcelona staat klaar om JPL-speler binnen te halen'
Donderdag 15 februari 2024 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge maakte gisteren bekend dat Igor Thiago aan het einde van het seizoen naar Brentford vertrekt. Er lijkt echter een nieuwe transfer op komst te zijn, namelijk die van Club-middenvelder Raphael Onyedika.

Onyedika staat voor moeilijke beslissingen nu hij dit seizoen pieken en dalen kent. Hij is een voetballende nummer zes die altijd vooruit denkt, maar dit zorgt soms voor verstoring van het evenwicht in het team van Ronny Deila. De opkomst van Casper Nielsen voegt extra concurrentie toe, waarbij de coach de voorkeur lijkt te geven aan de Deen vanwege zijn tactische nut en positiespel.

Hoewel Onyedika intrinsiek een speler voor de Europese top is, werd hij de laatste tijd in verband gebracht met een zomertransfer naar Galatasaray of zelfs FC Barcelona. Onyedika is echter geen bankzitter en Club Brugge heeft altijd gepland om flink te cashen op hem.

Dit seizoen kent Onyedika hoogte- en dieptepunten. Hij schitterde in de eerste wedstrijden met goede defensieve positionering en verticale passing. Ondanks enkele risico's die hij nam, wat soms tot balverlies leidde, functioneerde de 'gouden driehoek' op het middenveld met Hugo Vetlesen en Hans Vanaken uitstekend.

Poll: Zie je Raphael Onyedika bij Barcelona spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Raphael Onyedika  I  FC Barcelona

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024