Verbroedering Geel verliest topper bij leider Termien

Verbroedering Geel verliest topper bij leider Termien
Zondag 28 januari 2024 - 16:52   I   door Redactie

Verbroedering Geel verloor de topper bij een dominerend Termien met 3-0. Opdekamp, Carvalho vanop de stip en Dauwe velden het vonnis.

Verbroedering Geel startte zondag de topper bij Eendracht Termien als underdog. Elk punt in Termien zou een gewonnen punt zijn, te meer omdat rivalen Pelt en Zepperen-Brustem het in een onderling duel op een 1-0 gooiden in het voordeel van de Noord-Limburgers.

Geeltrainer Tom Schipper wijzigde zijn team op twee plaatsen in vergelijking met de 0-2-zege in Pelt. David Wijns en Beau Ndiaye kwamen voor de geblesseerde Seppe Maesen (voet) en Diego D’Hondt, die naar de bank verhuisde. Bij Termien vertrouwde trainer Dennis Hamers op de basiself die Diest met 7-1 klopten.

Vroege score

Het plan van Geel was de aanvalsdrift van Termien aan banden te leggen, maar het plan van trainer Tom Schipper werd al na 3 minuten gefnuikt. Toon Opdekamp tikte de 1-0 op een voorzet van Dauwe binnen. Geel reageerde via Convents en Quintiens, maar de kopbal van de naar Meerhout verhuisde Truieneer kon doelman Valkeners niet verontrusten.

Even later kwam Termien op 2-0. Doelman Belkouch stopte een doorgebroken Stefani foutief af. Ref Cayit Altan legde de bal op de stip. Gabriel Carvalho, ex-Geel, stuurde doelman Belkouch de verkeerde kant uit. Toch leken De Zotten niet aangeslagen. Dante Walen De Keyser probeerde het vanuit de tweede lijn, maar zijn schot werd afgeblokt. Een vrije trap van Yannis Van Parys zoefde over. En zo gingen beide ploegen met een 2-0 rusten.

Concentratie

Geen wijzigingen na rust, ook niet in het spelbeeld. De thuisploeg kwam opnieuw het meest geconcentreerd uit de kleedkamer en Andy Dauwe was er als de kippen bij om een gekraakt schot van Carvalho binnen te tikken: 3-0 en de wedstrijd gespeeld. De Geelse wissels konden het laatste half uur het tij niet meer keren en Termien begeleidde de wedstrijd naar het einde.

Het bleef 3-0 in een wedstrijd waar Eendracht Termien vanaf het begin het heft in handen nam en de controle op geen enkel moment verloor. Door de overwinning van Pelt tegen Zepperen-Brustem zakt Geel naar de vijfde plaats. Volgende zaterdag (20u) komen de beloften van Beerschot op bezoek in De Leunen. (DJ)

 

EENDRACHT TERMIEN: Valkeners – Heeren, Janssen, Baerts, Ospitalieri – Degeling, Piras, Opdekamp – Carvalho, Stefani, Dauwe.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch –Wijns, Hoebregs, Ndiaye – Robin, Wang, Quintiens – Convents, Walen De Keyser, Haid El Assiri.

VERVANGINGEN: 58’ Van Parys en Walen De Keyser door D’Hondt en Kreydt, 66’ Haid El Assiri door Kayahan, 71’ Piras door Jeunen, 79’ Dauwe door Yakupçebioglu, 86' Opdekamp en Carvalho door Vanoppen en Oizaz.

DOELPUNTEN: 3’ Opdekamp 1-0, 18’ Carvalho 2-0 (strafschop), 47’ Dauwe 3-0.

STRAFSCHOP: 18’ Carvalho (omgezet).

GELE KAARTEN: 83' D'Hondt (fout op Jeunen).

SCHEIDSRECHTER: Altan Cayir.

TOESCHOUWERS: 450.

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024