Anderlecht-fans ziedend na ongefloten strafschop: "Match herspelen!"

Anderlecht-fans ziedend na ongefloten strafschop:
Zondag 21 januari 2024 - 20:30   I   door Redactie

De wedstrijd tussen OH Leuven en Anderlecht werd zopas afgefloten. Het werd 1-1, maar volgens de Anderlecht-fans zat er meer in. Ze voelen zich namelijk 'bestolen' na een niet gefloten strafschop.

In minuut 52 merkte scheidsrechter Bram Van Driessche een strafschop op. Na een uitgebreide VAR-beoordeling werd echter besloten de bal niet op de stip te leggen. Een enorme teleurstelling, en de Anderlecht-supporters uitten dan ook massaal hun ongenoegen op het platform 'X'.

“Er werd een scheve lijn getrokken,” verklaarde deze Anderlecht-supporter, die zo aangeeft dat er volgens hem een fout is gemaakt. Andere fans schreven de niet gefloten strafschop dan weer toe aan de aanwezigheid van Lawrence Visser bij de VAR, in Tubeke.

De Anderlecht-fans zijn er steevast van overtuigd dat Visser er alles aan doet om tegen hen te fluiten, en ze zijn hier dan ook duidelijk niet tevreden over.

Vroeg in de eerste helft was er ook een korte VAR-interventie. Toen werd een overtreding op Kasper Dolberg beoordeeld, maar opnieuw werd er geen strafschop toegekend. Ook hiermee waren de Anderlecht-fans niet tevreden, en ze voelen zich dan ook 'bedrogen' en 'benadeeld'.

Poll: Moest Anderlecht hier een penalty krijgen?