Hein Vanhaezebrouck slaat alarm: "Dat zag niemand aankomen!"

Hein Vanhaezebrouck slaat alarm:
Zaterdag 13 januari 2024 - 15:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck blikt voor het eerst terug op de transfer van Malick Fofana, die voor 22 miljoen naar Lyon trok. Hoewel deze transfer financieel gezien een succes is, ziet Vanhaezebrouck een groot pijnpunt.

Volgens Vanhaezebrouck had Fofana misschien nog een jaar langer kunnen wachten voordat hij de stap maakte. Desondanks wijst hij op de sportieve voorbereidheid van de jonge speler. Het buitensportieve aspect blijft echter een grote onbekende. Vanhaezebrouck maakt zich zorgen over de privésituatie van Fofana, die tot nu toe altijd goed werd ondersteund door zijn ouders. "Het feit dat Fofana zich nu op zijn achttiende alleen in een vreemd land bevindt, brengt uitdagingen met zich mee."

De keuze van Olympique Lyon, momenteel vijftiende in de Ligue 1 en in een crisis verkerend, voegt een extra laag van complexiteit toe aan de situatie. Vanhaezebrouck suggereert echter dat dit ook een voordeel kan zijn, omdat Fofana mogelijk meer speeltijd krijgt. "Lyon wordt beschouwd als een trampoline naar de absolute top, vergelijkbaar met de positie van AA Gent op een kleinere schaal", aldus Vanhaezebrouck.

Het vertrek van Fofana heeft Gent financiële ademruimte gegeven, maar het brengt ook sportief verlies met zich mee. In reactie op de situatie rond Gift Orban, die vorige zomer niet mocht vertrekken voor minder dan 30 miljoen euro, benadrukt Vanhaezebrouck dat de waarde van spelers snel kan veranderen op basis van prestaties.

Met het vrijgekomen geld uit de transfer van Fofana hoopt Gent deze winter een vervanger te vinden en defensieve versterking aan te trekken. Het wordt een uitdaging voor Vanhaezebrouck en de scouting om de juiste profielen te zoeken en zo de juiste versterkingen te vinden.

Poll: Maakte Malick Fofana de juiste beslissing door naar Lyon te gaan?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Malick Fofana  I  AA Gent

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024