Anderlecht beeft: Zo groot is de kans dat wedstrijd tegen Genk moet herspeeld worden

Anderlecht beeft: Zo groot is de kans dat wedstrijd tegen Genk moet herspeeld worden
Zondag 24 december 2023 - 08:00   I   door Redactie

Genk heeft een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen Anderlecht te herspelen na een controversiële beslissing door de wedstrijdleiding. Dit is niet de eerste keer dat een team een dergelijke oproep doet in het Belgische voetbal.

Twee weken geleden deed Club Brugge een soortgelijke, zij het symbolische, oproep na hun wedstrijd tegen KV Mechelen. De kern van het probleem ligt bij de beslissingen van de VAR (Video Assistant Referee).

In de wedstrijd van Genk tegen Anderlecht, is er onduidelijkheid over wat VAR Jan Boterberg precies aan scheidsrechter Nathan Verboomen heeft gecommuniceerd. Als de videoref een menselijke fout heeft gemaakt of als de spelregels verkeerd zijn toegepast, kan dit worden aangevochten.

Er zijn internationale precedenten voor het herspelen van wedstrijden vanwege technische fouten, zo schrijft Sporza. In 2005 werd een WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oezbekistan en Bahrein opnieuw gespeeld, evenals een EK-kwalificatiewedstrijd tussen de U19-vrouwenteams van Engeland en Noorwegen acht jaar geleden.

In de Belgische competitie was er een soortgelijk voorval in 2020 tijdens een wedstrijd tussen Virton en Beerschot. Hoewel de match in principe herspeeld moest worden, kregen beide teams uiteindelijk een forfaitnederlaag omdat er niets meer op het spel stond. Deze gevallen geven Genk hoop dat hun verzoek serieus zal worden overwogen. 

Poll: Vind jij dat de wedstrijd moet herspeeld worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024