Erg triest: 'Déze Belgische club stevent af op faillissement'

Erg triest: 'Déze Belgische club stevent af op faillissement'
Woensdag 06 december 2023 - 07:00   I   door Redactie

KV Oostende staat aan de rand van het faillissement. Ondanks de afleiding van een recente bekermatch tegen KRC Genk, dreigt de club te bezwijken als er voor het nieuwe jaar geen overname plaatsvindt.

Financiële problemen, verergerd door een geschil over de tribune van ex-voorzitter Marc Coucke, belemmeren overnameplannen. De club kampt met een transferverbod en mogelijke puntenaftrek in de Challenger Pro League, waar het momenteel de 13e plaats inneemt. Betalingen aan spelers en personeel worden met moeite voldaan, terwijl de schuldenlast van 8 miljoen euro overnemers afschrikt.

Amerikaanse investeerders, gelinkt aan Paul Conway, tonen interesse in overname, maar een belastingtechnisch probleem met betrekking tot de tribune vormt een obstakel. Dit fiscale issue, waarbij bedragen tussen 2 en 5 miljoen euro geëist kunnen worden, is onderwerp van gesprek tussen de belastingdienst en betrokken partijen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.  

Intussen benoemden de Amerikaanse kandidaat-overnemers Benjamin Ehresmann als interim-CEO, in een poging om de club te stabiliseren en een overname te realiseren. De toekomst van KV Oostende hangt af van de uitkomst van deze gesprekken en de mogelijke overname.

Poll: Vind jij dat Marc Coucke hier nog mee schuld aan heeft?

TAGS  I  KV Oostende  I  Marc Coucke

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024

zondag 18 februari 2024