Kompany? 'Manchester City vindt opvolger voor Pep Guardiola'

Kompany? 'Manchester City vindt opvolger voor Pep Guardiola'
Zondag 19 november 2023 - 10:00   I   door Redactie

Manchester City heeft met Michel Sánchez een potentiële opvolger klaarstaan voor Pep Guardiola, mocht de Spanjaard besluiten de club te verlaten. Guardiola, die City naar een historische treble leidde, wordt verwacht de club in 2025 te verlaten bij het aflopen van zijn contract.

De huidige prestaties van Girona in La Liga onder leiding van Sánchez trekken aandacht; ze staan bovenaan de ranglijst, voor Real Madrid. Quique Cárcel, sportief directeur van Girona, ziet in Sánchez een geschikte opvolger voor Guardiola bij Manchester City. Hij benadrukt dat Sánchez nog tijd nodig heeft om zich voor te bereiden op een grote club als City. Sánchez, die momenteel een contract heeft bij Girona, staat in nauw contact met Guardiola door hun gemeenschappelijke connectie met City Football Group.

Girona-middenvelder Aleix García bevestigt de nauwe banden tussen Sánchez en Guardiola. Volgens García leert Sánchez veel van Guardiola door hun contact via de City Group. Hij benadrukt dat Sánchez, die zich op zijn gemak voelt bij Girona, zijn persoonlijkheid kan tonen in een succesvol project, iets wat hem goed zou kunnen voorbereiden op een grotere uitdaging zoals Manchester City.

Eerder werd de trainer van Girona ook al aan een overstap naar Barcelona gelinkt. Bij Man City zou je ook aan Vincent Kompany kunnen denken bij een vertrek van Guardiola, maar dat lijkt voorlopig dus niet het geval.

Poll: Zou jij liever Kompany als opvolger van Guardiola zien?

TAGS  I  Manchester City  I  Girona  I  Pep Guardiola  I  Michel Sanchez  I  Vincent Kompany

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023