OFFICIEEL: Marc Overmars wordt voor één jaar geschorst

OFFICIEEL: Marc Overmars wordt voor één jaar geschorst
Donderdag 16 november 2023 - 13:35   I   door Redactie

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft een sanctie uitgesproken tegen Marc Overmars, voormalig directeur bij Ajax, in verband met zijn grensoverschrijdend gedrag. Deze beslissing volgt op eerdere gebeurtenissen die tot zijn vertrek bij Ajax hebben geleid.

Overmars is voor één jaar geschorst, met daarnaast nog een jaar voorwaardelijke schorsing en een proeftijd van twee jaar. Uit het onderzoek van het ISR bleek dat Overmars zich in zijn tijd bij Ajax niet hield aan de regels omtrent seksuele intimidatie. Hij overtrad specifiek het reglement dat stelt dat men zich moet onthouden van seksuele intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook. Dit gedrag heeft geleid tot zijn schorsing.

Deze schorsing is echter beperkt tot werkzaamheden binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) of bij clubs die bij de KNVB zijn aangesloten. Dit betekent dat Overmars' huidige werkzaamheden bij Royal Antwerp FC niet beïnvloed worden door deze schorsing. Echter, een terugkeer in een functie bij Ajax of een andere club binnen de KNVB is voor de komende jaren uitgesloten.

Poll: Logische beslissing?

TAGS  I  Marc Overmars  I  Antwerp  I  Ajax

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024