‘Tedesco heeft mogelijk verrassende naam plots zijn kans bij Rode Duivels’

‘Tedesco heeft mogelijk verrassende naam plots zijn kans bij Rode Duivels’
Dinsdag 14 november 2023 - 11:00   I   door Redactie

René Vandereycken pleit ervoor dat bondscoach Domenico Tedesco wat probeert in de defensie. Woensdag is daar een ideale kans voor, want dan spelen de Belgen een oefeninterland tegen Servië.

Vertonghen is er woensdag niet bij tegen Servië, dus hij kan niet samen met Debast spelen. Vandereycken vindt wel dat de jonge verdediger van Anderlecht wel dringend zijn kans moet krijgen bij de nationale ploeg. Iets waar wellicht bondscoach Tedesco wel aan denkt.

"Wat mij betreft liggen de prestaties en kwaliteiten van Debast heel dicht bij die van Faes en Vanheusden, zijn concurrenten voor een plaats centraal achterin bij de Rode Duivels. Niet dat Faes het niet goed doet bij de Rode Duivels, maar altijd honderd procent overtuigend is hij ook nog niet geweest", stelt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Debast heeft het voordeel dat hij de automatismen van zijn samenwerking met Jan Vertonghen bij Anderlecht kan meenemen naar de nationale ploeg", vervolgt Debast. "Daarom vind ik het gek dat Tedesco dat nog niet uitgeprobeerd heeft bij de Rode Duivels."

Poll: Vind jij ook dat Debast een kans moet krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  René Vandereycken  I  Zeno Debast

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024